Zingeving

'Scouts en gidsen spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is.’
Het is een zin uit de missie van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Het is met anderen woorden een zin uit de tekst die zowat de belangrijkste samenvatting is van waar onze beweging voor staat.
En daar staat dus in dat wat wij doen niet ‘zomaar’ is. Dat wat we doen, niet ‘vrijblijvend’ is. Dat scouting zin heeft met andere woorden. Dat klinkt mooi, maar het is ook verdomd moeilijk om in de praktijk te brengen.

Want betekent het dan dat we allemaal in God geloven? Dat we samen op de barricades gaan staan als er oorlog in Irak dreigt? Of dat we de belofte en de totemisatie als belangrijke vormen van scouting zien? Drie vragen, met waarschijnlijk 75000 antwoorden op.

Dat scouting zin heeft en geeft, daar zijn we het eens over, maar hoe dat juist moest, dat is vaak een heel andere zaak. Ploeg zingeving is er om op deze en andere moeilijke vragen een antwoord te geven. Dat kan door er zelf antwoord op te geven, dan kan door scouts en gidsen de juiste tools in handen te geven zodat zij het gesprek met elkaar kunnen aangaan. De beloftewerking, een filosofische speeddate op groepskamp of stiltewandeling door het bos met je kapoenen. Allemaal manieren om scouting zinvol te maken.
 

Contacteer gerust David, onze AGC Zingeving voor je kleine en grote zorgen, vragen, problemen, …
zingeving@gouwopsinjoor.be
 
Je kan ook altijd eens een kijkje nemen bij Ploeg Zingeving op:
https://www.facebook.com/PloegZingevingScoutsGidsenVlaanderen?fref=ts