Over ons

Over Gouw Opsinjoor

Gouw Opsinjoor maakt deel uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Onze gouw is onderverdeeld in 5 districten en omvat de regio van Mortsel tot Mechelen en van Bornem tot Sint-Katelijne-Waver.

In deze rubriek stellen we de drijvende kracht achter Opsinjoor, het Bureau, aan je voor. Meer info over de districten en de groepen vind je in het menu hierboven.

Wie is Wie?

Gouwbureau


Het gouwbureau is als het ware de groepsleidingsploeg van de gouw. Het gouwbureau komt op regelmatige basis bij elkaar en behartigt alle lopende zaken van de gouw. Deze ploeg draagt de eindverantwoordelijkheid van de gouwwerking.

Het gouwbureau bestaat uit een gouwvoorzitter (GV), de gouwcommissaris (GC), en de gouwbeheerder (GB). Ze worden ondersteund door een adjunct-gouwcommissaris (agc) vorming, een adjunct-gouwcommissaris akabe, een adjunct-gouwcommissaris diversiteit, een adjunct-gouwcommissaris zingeving, een adjunct-gouwcommissaris ecologie en een adjunct-gouwvoorzitter communicatie (agv). 

Je kan ze bereiken via: gouwbureau@gouwopsinjoor.be.

Gouwvoorzitter: Tom Lambrechts/Sorre

 

gv@gouwopsinjoor.be

Sorre is eindverantwoordelijke van de gouwwerking. Hij leidt alle verkiezingen binnen de gouw en zit bijna alle vergaderingen voor. Hij volgt van zeer nabij de districten op.

Gouwcommissaris: Raf Stootgc@gouwopsinjoor.be

Raf is eindverantwoordelijke voor het pedagogische beleid van de gouw. Zij is naar het verbond toe de spreekbuis en informatieverstrekker voor de gouw en zetelt daarvoor in de verbondscommissie.

Gouwbeheerder: Stijn Huysmansgb@gouwopsinjoor.be

Stijn is eindverantwoordelijke voor het beheersmatige binnen de gouw. Hij beheert de centen en is de spreekbuis en de informatieverstrekker voor de gouw en zetelt daarvoor in de beheerscommissie. Daar behartigt hij mee het subsidiebeleid, de verzekeringen, ledenpakket, ...

AGC Vorming: VACANT
 

Deze AGC engageert zich in alles wat met vorming te maken heeft binnen de gouw. Zij stimuleert het volgen van allerlei vormingen binnen de districten en de gouw. Zij vertegenwoordigt de gouw in het AGC-team en bepaalt op die manier mee het vormingsbeleid binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen.

vorming@gouwopsinjoor.be

AGC Akabe & Diversiteit: Caroline Van Camp/Banteng & Annelies Temmerman
 

akabe@gouwopsinjoor.be

diversiteit@gouwopsinjoor.be 

Banteng en Annelies zijn binnen onze gouw voor alles wat met diversiteit te maken heeft en ondersteunt onze Akabegroepen. Ze zit de akaberaden voor en vertegenwoordigt onze gouw bij ploeg akabe en ploeg diversiteit.

AGC Zingeving: VACANT
 

Deze AGC('s) zijn binnen de gouw bezig met zingeving in onze gouw. Ze werken rond scoutingrituelen, symboliek van scouting, groepen helpen met vieringen, rouwbegeleiding geven, aanbod en vorming gestalte geven omtrent relatievorming en seksualiteit

zingeving@gouwopsinjoor.be

AGC Ecologie: Marnix Peeters
 

Marnix engageert zich in alles wat met Ecologie te maken heeft binnen de gouw. Hij vertegenwoordigd ploeg Ecologie bij de gouw en de gouw bij ploeg Ecologie. Marnix is je contactpunt bij alle vragen rond ecologie, van vorming tot concrete ideeën, met je scoutsgroep voor een beter leefmilieu.

ecologie@gouwopsinjoor.be

De DC's en ADC's zijn de stem van de groepen in alle structuren en zijn dus de rechtstreekse link tussen de groepen en de rest van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zij begeleiden en ondersteunen groepsleiding, leiding en groepen en zitten de districtsraad voor. Voor meer informatie over de districten, kan je in het menu op 'districten' klikken.

Open Kamp

Deze medewerkers vanuit onze gouw geven de kans aan minder bedeelde kinderen om in augustus te proeven van de scoutsspirit. Iedereen die er aan heeft meegedaan kijkt uit naar een volgend jaar tussen deze schatten van kinderen. Opsinjoor houdt open kamp voor kapoenen, kabouters/welpen, jongivers en sinds 2010 ook givers. Open Kamp Opsinjoor zoekt elk jaar enthousiastelingen om dit verhaal verder te zetten. Mail dus gerust naar openkamp@gouwopsinjoor.be.

Voor meer informatie over Open Kamp kan je in het menu op 'Open kamp' klikken.

Naast deze officiële functies, heeft Gouw Opsinjoor nog een hele hoop medewerkers die allerlei activiteiten organiseren, vorming geven, helpen waar ze kunnen, etc. Zij zorgen mee voor o.a. fourage tijdens HO, vorming, de website, leuke foto's, ... kortom teveel om op te noemen!

Zie je jezelf wel in het Opsinjoor team meedraaien, mail dan als de bliksem naar gv@gouwopsinjoor.be! Helpende handen in het bureau voor vorming, communicatie, ict... zijn heel erg welkom!