Over ons

Over Gouw Opsinjoor

Gouw Opsinjoor maakt deel uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Onze gouw is onderverdeeld in 5 districten en omvat de regio van Mortsel tot Mechelen en van Bornem tot Sint-Katelijne-Waver.

In deze rubriek stellen we de drijvende kracht achter Opsinjoor, het Bureau, aan je voor. Meer info over de districten en de groepen vind je in het menu hierboven.

Wie is Wie?

Gouwbureau

Het gouwbureau is als het ware de groepsleidingsploeg van de gouw. Het gouwbureau komt op regelmatige basis bij elkaar en behartigt alle lopende zaken van de gouw. Deze ploeg draagt de eindverantwoordelijkheid van de gouwwerking.

Het gouwbureau bestaat uit een gouwvoorzitter (GV), de gouwcommissaris (GC), en de gouwbeheerder (GB).

Je kan ze bereiken via: gouwbureau@gouwopsinjoor.be.


Gouwvoorzitter: Sander Ceuppens

Sander is eindverantwoordelijke van de gouwwerking.

Hij leidt alle verkiezingen binnen de gouw en zit bijna alle vergaderingen voor. Hij volgt van zeer nabij de districten op. De voorzitter is het aanspreekpunt voor gouwmedewerkers en algemeen alle leiding van de gouw. 

gv@gouwopsinjoor.be


Gouwcommissaris: Raf Stoot

Raf is eindverantwoordelijke voor het pedagogische beleid van de gouw.

Hij is naar het verbond toe de spreekbuis en informatieverstrekker voor de gouw en zetelt daarvoor in de verbondscommissie. Hij zorgt voor de behartiging de participatie in het jeugdbeleid.

gc@gouwopsinjoor.be


Gouwbeheerder: Jasper Beekens

Jasper is eindverantwoordelijke voor het beheersmatige binnen de gouw.

Hij beheert de financiën en is de spreekbuis en de informatieverstrekker in de beheerscommissie. Daar behartigt hij mee het subsidiebeleid, de verzekeringen, ledenpakket, ...

gb@gouwopsinjoor.be


Adjuncten

Ze worden ondersteund door een team van adjuncten die experts zijn in hun eigen specifieke thematiek. Dit zijn onze AGC's (Adjunct Gouwcommissaris), AGV's (Adjunct Gouwvoorzitter) en AGB's (Adjunct Gouwbeheerder).


AGC Vorming: VACANT

Deze AGC engageert zich in alles wat met vorming te maken heeft binnen de gouw.

Hij/zij stimuleert het volgen van allerlei vormingen binnen de gouw. Hij/zij vertegenwoordigt de gouw bij ploeg vorming en bepaalt mee het vormingsbeleid binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen.

vorming@gouwopsinjoor.be


AGC Akabe: Sara Gryp

Sara ondersteunt onze Akabegroepen.

Ze zit de akaberaden voor en vertegenwoordigt onze gouw bij ploeg Akabe. Daarnaast zorgt ze voor de organisatie van de Akabedag. Heb jij een of meer vragen over Akabe? Dan kan je steeds bij Sara terecht. 

akabe@gouwopsinjoor.be


AGC Diversiteit: Asja Frans

Asja is binnen onze gouw voor alles wat met diversiteit te maken heeft.

Scouting is voor iedereen! Dat is waar diversiteit om draait en dus waar Asja zich binnen de gouw mee bezighoudt. Hiervoor vertegenwoordigt ze onze gouw bij ploeg Diversiteit. 

diversiteit@gouwopsinjoor.be 


AGC Zingeving: David Crombez

David is binnen de gouw bezig met zingeving in onze gouw.

Hij werkt rond scoutingrituelen, symboliek van scouting, groepen helpen met vieringen, rouwbegeleiding geven, aanbod en vorming gestalte geven omtrent relatievorming en seksualiteit. Daarnaast vertegenwoordigt hij ook de gouw bij ploeg Zingeving.

zingeving@gouwopsinjoor.be


AGC Ecologie: Marnix Peeters

Marnix engageert zich in alles wat met ecologie te maken heeft binnen de gouw.

Hij vertegenwoordigd de gouw bij ploeg Ecologie. Marnix is het contactpunt bij alle vragen rond ecologie, van vorming tot concrete ideeën, met je scoutsgroep voor een beter leefmilieu.

ecologie@gouwopsinjoor.be


AGC Technieken: Dieter Verbruggen

Dieter is onze lokale expert inzake technieken.

Hij vertegenwoordigt ploeg Technieken binnen onze gouw. Bij hem kan je terecht met al je vragen over pionieren, oriëntatie of vuurmaken. Ook voor vormingen rond technieken of kabelbanen bij jullie groep is hij het aanspreekpunt.

technieken@gouwopsinjoor.be


AGV Communicatie: Fien Wallays

Fien staat in voor de interne en externe communicatie van de gouw. 

Ze beheert de social media en zorgt voor een heldere verslaggeving van de verschillende vergaderingen. Wil jij met je groep ook eens shinen op onze socials? Stuur dan even een berichtje naar Fien.

communicatie@gouwopsinjoor.be


Districtsploegen

De DC's en ADC's zijn de stem van de groepen in alle structuren en zijn dus de rechtstreekse link tussen de groepen en de rest van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Zij begeleiden en ondersteunen groepsleiding, leiding en groepen en zitten de districtsraad voor. Voor meer informatie over de districten, kan je in het menu op 'districten' klikken.


Open Kamp

Deze medewerkers vanuit onze gouw geven de kans aan minder bedeelde kinderen om in augustus te proeven van de scoutsspirit. Iedereen die er aan heeft meegedaan kijkt uit naar een volgend jaar tussen deze schatten van kinderen. Opsinjoor houdt open kamp voor kapoenen, kabouters/welpen, jongivers en sinds 2010 ook givers. Open Kamp Opsinjoor zoekt elk jaar enthousiastelingen om dit verhaal verder te zetten. Mail dus gerust naar openkamp@gouwopsinjoor.be.

Voor meer informatie over Open Kamp kan je in het menu op 'Open kamp' klikken.


Medewerkers

Naast deze officiële functies, heeft Gouw Opsinjoor nog een hele hoop medewerkers die allerlei activiteiten organiseren, vorming geven, helpen waar ze kunnen, etc. Zij zorgen mee voor o.a. fourage tijdens HO, vorming, de website, leuke foto's, ... kortom teveel om op te noemen!

Zie je jezelf wel in het Opsinjoor team meedraaien, mail dan als de bliksem naar gv@gouwopsinjoor.be! Helpende handen in het bureau voor vorming, communicatie, ict... zijn heel erg welkom!